stör ej, inventering pågår.

nu är klockan närmare kvar i ett och det har slagit över till lördag. men jag hade en väldigt bra fredag;

vaknade på natten av en mmmmagnus, skickade iväg honom till jobbet på morgonen och tog lite senare bussen in till stan. där mötte jag upp angelica och tillsammans gick vi till boråshallen där vi skulle träffa de nya entreprenörsettorna. meningen var att vi skulle ge dom vår berättelse och vårt sätt att se på programmet efter 3 år. det gick väldigt bra och vi hade riktigt roligt. vi babblade på i en timma och vi hade kunnat stanna lika länge till. härligt.

sedan tog jag mig en promenad i den kyliga höst solen och gick till friskis och svettis för att träna med jonas. det var uppfriskande och känslan av duktighet spreds i kroppen. promenerade sedan till stan igen och åt god lunch tillsammans med frida.

kvällen har jag och frida spenderat i hennes rum. vi har nämligen inventerat våra garderober. tänkte lägga upp några kort sen på högen av kläder som ska ges bort. alltså, man kan inte förstå hur det en gång fick plats i garderoben. sjukt va mycket skit man har. så NU, äntligen, med lönen på kontot och mer plats för nyinköp kan jag utöka höstgarderoben. underbart.

just nu sitter jag hemma och väntar på en förmodligen ganska full magnus som har lagfest. spännande!

/ S

inget mer välkomnande till nya dagar

hej!

idag genomförde jag min sista arbetsdag på Parker. jag hade sommarjobb från v 27 till 35, och imorgon har jag tagit kompledigt. det var lite blandrade känslor, förvånande.. självklart skönt att slippa slita där mellan sju och halv fyra. samtidigt kommer jag sakna mina härliga arbetskamrater och rutinen att gå till jobbet. så nu är jag till förfogande för arbetsmarknaden (ja, också kallat arbetslös...) men jag har en känsla av att det kommer lösa sig inom den närmsta framtiden. och tack vare det (o)väntade lönelyftet klarar jag mig nog ett tag utan arbete utan att det går nöd på mig.

så nu tänkte jag ta körkort. och göra annat som jag aldrig tar mig tid till. 






jag och magnus firar två månader på tisdag och det
är liksom min tur att köpa/göra något till/för honom eftersom
jag fick något på 1 månads dagen. förslag mottages!


/S
 


say goodbye

hej, det var ett tag sen.


jag har kommit fram till att det inte är lika roligt att blogga när man mår bra, är lycklig och trivs med livet som när man är lite deppig, trött och olyckligt kär. jag är absolut inte deppig, ännu mindre trött och så långt ifrån olyckligt kär som man kan komma. jag tror att läsare/besökare tröttar på att läsa en blogg som mest innehåller "åååh jag är så kär och han är så söt".

å andra sidan skriver jag här för min egen skull, för att ventliera mig och samtidigt kunna berätta för omgivningen vad som sker i mitt liv. en bra kombination. men jag tränker aldrig direkt på vad jag ska skriva för att bli uppskattad, och jag tänker nog inte börja med det nu heller.

jag tänker i stället skriva om svårigheten med att lägga sitt förflutna bakom sig. ibland blir jag förvirrad och vet inte vad som är svårats; att lägga sitt egna eller någon annans förflutna bakom sig?  ni vet väl hur man kan älta något fram och tillbaka? tänk om det hade blivit så istället, tänk om jag hade sagt det, tänk om inte han hade gjort så osv... dessa tankar kan ju äta upp personen i från inifrån och bli det som man lägger fokus på. och det är ju så fruktansvärt onödigt, har jag resonerat mig fram till.

VI LEVER NU. nu nu nu. nuet. sen när började människan sätta nuet i fokus? vi lever hela tiden för någonting som ska hända längre fram. när barnen är små ska de lära sig saker för att bli smarta så snabbt som möjligt och man leker mindre och mindre nu för tiden. hela tiden i sin fortsatta skolgång pluggar man och glömmer bort att vara trotsig tonåring för att man ska få bra betyg och komma in på rätt linje. på gymnasiet strävar man efter toppbetygen, eller slappar för att man ändå bara ska jobba sen. när man jobbar sparar man pengar för att ha i framtiden. när man bli äldre början man pensionsspara. när ska vi ha riktigt skoj då? shoppa upp alla pengarna på lönedagen och ta en rest resa för sparpengarna?

/S

Alex Schulman vs. Blondinbella


idag när jag hoppade av bussen på busstorget snappade jag upp en metro i alla hast. på framsidan ser jag en bild på alex schulman sittandes på någonslags moppe som annars skulle varit rätt cool men nu ser den bara löjlig ut. han har tydligen (i brist på annat att skriva om?) skrivit ett debattinlägg om Blondinbella (http://www.blondinbella.se/). när jag läser artikeln kan jag inte låta bli att fundera över om han verkligen har läst isabellas blogg överhuvudtaget eller om han blandar ihop den med Kenzas (http://www.kenzas.se/)? Schulman skriver:
 
"Hon är ingen stor tänkare, Blondinbella. Hon diskuterar sällan saker och ting. Hon erbjuder inga analyser och låter ofta bli de stora frågorna i livet"

det som skiljer isabellas blogg från exempelvis kenzas är just, enligt min mening, att hon faktiskt diskuterar olika ämnen, så som hur man tränar rätt, äter rätt, hittar motivation för att gå i skolan osv. hon fyller inte sin blogg med tråkiga inlägg om vad hon har gjort idag och vad hon ska göra imorgon. men ändå är det just det som schulman senare i debattartikeln påstår:

"Hon vaknar (trött!), äter frukost, går till plugget (boring!), hittar en ny foundation (supersnygg!), köper en blus, tränar (beach 2008!), äter en glass i solen (mums!) och sen går hon hem och tittar på en film med Nils (Mys!). Hon somnar och vaknar upp till en ny bloggdag (trött!)."

han gör ett antal fel när han skriver dessa meningar. 1. isabella är oftast mycket pigg och positiv om mornarna. 2. hon gillar ju att gå i skolan! 3. hon tränar för att MÅ bättre inte för att SE bättre ut. jag undrar fortfarande om han inte förväxlat blondinbella med kenza? hon däremot skriver knappt aldirg nått vettigt i sin blogg. läs själva så får ni se, man tröttnar fort på att läsa om hur mycket godis hon käkar, hur mycket hon gillar sin hund armani och hur mycket hon saknar sin pojkvän Theo som hon träffade på en utomlandssemster för inte så länge sen.

Schulman skriver också, som om det inte räckte nu, att Isabella inte lever ett liv som kan anses intressant och att hennes enda abmition är att skriva om sina vardagligheter. HALLÅ? Isabella är 17 år gammal, har startat och driver två (snart tre) företag, är förmodligen en av de mest inflytelseria ungdomar i sverige just nu och råkar dessutom se bra ut och veta vad hon vill i livet. om inte hennes liv är intressant så vet jag inte vad...

Isabella är vad jag skulle vilja kalla en sann entreprenör som får 400 000 besök på bloggen i veckan och tjänar dessutom multum på det. dessa pengar tjänar hon inte helt smärtfritt; hon lägger ner många timmar på bloggen och skriver dessutom intressanta inlägg som många säkerligen har nytta av.

summa sumarum så vill jag uppmana Alex Schulman att göra mer research innan han kastar ur sig ett debattinlägg av denna typ. gå själva in och läsa Isabellas blogg, jämför gärna med kenzas, så kommer ni förstå varför jag la ner så mycket tid och kraft på att skriva allt detta...

läs hela artikeln här: http://metro.se/se/article/2008/08/13/20/2056-45/index.xml

/S

och nu då?

jag har försökt komma igång med körkorts teorin nu, det känns som att det kan vara på tiden. samtidigt är det så mycket jag vill göra, som liksom inte får plats i vardagen. jag vill läsa, jag vill skriva, jag vill köra, jag vill sticka, jag vill fika... men, allt har väl sin tid som man så fint brukar säga..

det är lite scary när man tänker på att man inte ska börja skolan nu till hösten. det är ju faktiskt första gången på en herrans massa år man inte ska det. klart det känns lite vemodigt. jag trodde väl aldrig att jag skulle sakna att komma tillbaka och träffa gunnar och alla andra. och kanske gör jag inte det heller. kanske längtar jag bara tillbaka till tryggheten då man visste vilket år man hade framför sig och kanske längtar jag bort från år av osvisshet.



No, I don´t need no drugs to make me high, no
I don´t need no pills to make me calm, and
I don´t need no beer to make me wild, no
I don´t need no booze to make me warm

No baby there is only one thing, yeah honey all I need is you.


/S

om du lämnade mig nu

nu är det söndag.. och helgen är slut igen. som den brukar vara på söndagar. fast man kan nästan säga att jag har en halv dag ledigt till, eftersom jag inte börjar jobba förrän halv två imorgon.

i fredags var jag och pappa och kikade på Magnus när han spelade match och efter det var jag och M bara hemma och myste och kollade på kvarteret Skatan. lördagen bestog av mys och sedan vid halv fem tiden åkte vi till Svaneholm för att fira Gunilla och Per-Åkes guldbröllop. trevligt. sedan åkte jag till angelica, vi kikade film och skvallrade lite. vi åkte sedan ner till stan, mötte upp Magnus och cirkulerade sedan på stades gator. idag sov vi länge, det behövdes efter att ha somnat vid fyra. ett kalas för Maja 7 år senare sitter jag nu här i Aplared och kikar på elfsborgs matchen som är slut när som helst.

det har varit en bra helg. (men för lite Moa)

/S


vi kommer att dö samtidigt du och jag

hej,

här sitter jag, för en stund sedan hemkommen från mitt livs tredje första 2:a skift. om jag hade haft bil+körkort och varit utan pojkvän hade jag mycket väl kunnat tänka mig att jobba 2:a skift då och då. det som är tur, är att jag i alla fall får träffa Moa ändå, eftersom att hon jobbar till halv fyra och vi kan ses och snacka lite skit innan hon åker hem. jag får också träffa frida lite, eftersom att hon kommer förbi Parker ibland och kollar till sina anställda. den enda som blir lidande är magnus, och jag saknar honom en massa massa massa. idag var han sötast av de sötaste och kom och hälsade på mig på min kvälls fika vid nio tiden. vi hade en mysig kvart framför Parker's romantiska damm..

något som måste tas upp här i bloggen är ju att jag har fått en ny läsare, en väldigt otippad läsare, nämligen min systeryster Frida. för ett tag sedan var frida en "det-är-inte-skoj-att-läsa-andras-bloggar-jag-kollar-hellre-på-bilder". men se vad som hänt, nu kommenterar hon hej vilt och följer ett antal andra bloggar. I'm proud.

jag vill slå ett slag för Miss Li denna underbara afton. hon förgyller mina dagar på arbetet med sin ljuvliga stämma och sina härligt svängiga låtar. om ni inte lyssnat på henne - GÖR DET för gudsskull.


jag går runt och är lycklig hela tiden, och det är så härligt.
det känns som att jag äntligen hittat hem.


/S

I'm gonna be with you

hej!

i lördags firade vi att Sofia W:s 20 år, vilket var ritkigt trevligt. Sedan promenerade jag och Angelica ner till trägårn där vi trängdes med annat löst folk. Det ska också nämnas att jag och Magnus firade 1 månad tillsammans i lördags. En underbar månad.

i går begav jag och min andra hälft oss till Sara där vi tillsammans med andra grillade och hade det trevligt. Sånt måste man göra oftare. Idag är det måndag och jag ska börja jobba andra skift (2 veckor framåt). Det innebär att jag börjar tjugo i två på dagen och slutar tjugo i tolv på kvällen/natten. Det blir en lååång vecka känner jag, även om jag är ledig på fredag..

/ S

RSS 2.0