vad är väl en bal på slottet

idag är det den 30 maj och det innebär två saker:

*Frida fyller 20 år
*Jag ska gå på bal ikväll


det är svårt att förstå att min lilla storasyster fyller så många år idag. vi ska fira henne ordentligt imorgon :) att gå på bal ska bli fun. det är synd att man har så höga förväntningar men jag hoppas verkligen att kvällen kan leva upp till dessa. vid tre tiden ska jag och angie befinna oss på karma för att fixa hår och smink. sen en snabbis till david och möta upp vänner och baldejter. ah, det är väl lika bra jag skriver imorgon istället när jag vet hur allt blev!

/ S

x-effect

just nu befinner jag mig nere i vår bodega där jag tänkte spendera natten. egentligen är det väldigt mysigt här nere, nackdelen är väl att man får sova i en bäddsoffa. jag är hungrig också men orkar verkligen inte gå upp och hämta nått att äta. jag tittade nyss på ett program på mtv som hette x-effect. det kan faktiskt ha varit det löjligaste program jag sett. bortkastad tid, titta inte på det!

ingen mer skola. det känns otroligt befriande men samtidigt så sorgligt. tanken på att vi hade sista klassrådet eller att vi hade vår sista fika i solen får en ju ändå att tycka lite synd om sig själv. ska jag behöva lämna det här som känns så bra? skolarbetet kommer jag självklart inte sakna, men klassen...

ibland blir jag arg på mig själv för att jag beter mig som någon som jag inte alls vill vara. och jag tror det kommer ta tid för mig att förstå att det är helt okej att inte göra nått alls en längre stund. det kanske tar ett tag att sluta få dåligt samvete om man inte gör nått vettigt. det kommer ta ett tag att liksom återställa sig efter tre år på ep.

men när vi gjorde utvärderingen idag svarade jag JAom jag skulle valt samma linje om jag visste vad jag vet idag. och det stämmer.


/ S


serious talk

hej.

det var längesedan jag mår så bra som jag mår nu. främst beror det på all den tyngd som lyfts från mina axlar när det gäller skolarbete. det kan också dels bero på vad som disskuterades i timmar i natt. vi backar tiden sisådär 24 timmar.

vi begav oss till angelica för att kika schlager och dricka vin/grogg/cider osv. det var riktigt trevligt, synd dock att perelli inte fick de poäng hon förtjänade. bussen tog oss till trägårn där det var mycket och trevligt folk. ja, jag vågar nog påstå att det är en av de bättre kvällar jag haft där. lite dans, lite vimmelkort, lite migel, ett sms och ett samtal senare var jag påväg neråt borås gator. som så många gånger förr.

jag hade nog redan från början bestämt mig för att vara lite modigare denna gång. för hur många gånger har jag inte predikat om hur dumt det är att hålla inne på saker som sedan kan vara försent att få säga? jag kan väl inte direkt påstå att vi nådde konsenus - långt därifrån. men nu är jag så mycket klokare på hur du beter dig och varför du gör som du gör. ja, att lätta på hjärtat har väl fått en ny innebörd. vi är nog trots allt ganska olika du och jag och nu får vi se var vinden för oss.  

och du, som börjar på alfabetets bokstav numero cinco, vi är ju så fast i den här situationen som vi befunnit oss i de senaste livstiderna. känns det som. och det kommer inte hända nånting alls om inte nån gör nått oväntat/drastiskt. och som det är just nu är det inte jag som kommer vara den som agerar... men du är ju ändå bättre än bäst.


/ S

när tre långa år går mot sitt slut

för första gången på tre år känner jag den där känslan av frihet som man mår så bra av. då pratar jag om att kunna ägna kvällen åt precis det man känner för, inte behöva planera morgondagen i detalj och kunna, utan dåligt samvete, göra absolut ingenting en stund. ÅH! jag är fri som en lalalalala fågel.

vi hade sista provet idag och det var oroväckande lätt. kanske hade lars skrämt upp oss för att vi sedan skulle tycka att ett lagom svårt prov var ganska lätt. han har nog en tanke bakom det mesta. vi hade också vår sista lektion med vår älskade Åsa. hon ville inte alls prata om att det var sista lektionen, hon sa att hon skulle börjat gråta då. så istället valde hon att berätta om sina alpackor vilket var ett betydligt roligare än tanken att det var sista gången klassen hade en svensklektion..

glädjen i klassen gick inte att ta miste på idag men samtidigt ser man hur vissa har lite vemod i blicken. vi kan ju inte riktigt låta bli att undra hur det blir att inte träffas varje dag längre. enda anledningen att dessa tre år, trots allt sjukt jobbigt, har varit de tre bästa åren i mitt liv beror ju på klassen. helt klart. och så lite usa också.

resten av kvällen blir det till att inte göra nått (det jag lägtat efter så länge), imorgon är det träning och på kvällen fest. söndagen är oplanerad förutom solning med angie. kan inte minnas när jag hade en pluggfri helg senast! UNDERBART, är det rätta och avslutande ordet.


/ S

galenskap

jag kan inte förstå att jag har mitt sista prov någonsin (tills jag nån gång börjar högskolan) imorgon. efter kl. 11 ungefär är jag fri som en fågel. visst, skolan fortsätter till tisdag men det är ju bara att avsluta kurser osv. random så där. det känns så skönt. verkligen.

idag hämtade jag och angelica våran bejbi på tryckeriet (också känt som publikationen med KappAhl). ÅH så fin den blev. :) och idag följde jag med frida till friskis för ett gym-pass. det var riktigt härligt! jag hade nog varit ett riktigt träningsfreak om jag hade haft tid.



jag uppdaterar imorgon och berättar om frihetskänslan.

Lars Winnerbäck - Strimmor

Här kommer uppdateringen kära vänner :)

Idag upptäckte jag till min stora förvåning att våran allas Lars har kommit ut med en ny singel; Strimmor. Jag har bara lyssnat på den en gång och kan ännu inte riktigt uttala mig om strimmorna. Jag känner ändå nånstans att det här blir en perfekt livelåt som vi kan sjunga med till den 16 juli i Varberg - om han väljer att spela den vill säga. Det är alltid spännande när Lars gör nått nytt, man undrar liksom om han kan hålla uppe prestationsnivån. Tydligen kan han det, varje gång.

Idag klarades UF redovisningen av. Imorgon väntar första religionsprovet och på fredag nästa. Sedan är det över. Över över över! Jag har inte riktigt förstått än. 3 års SLIT, ska snart resultera i en välbehövd ledighet.

Jag lovar mig själv varje gång att inte skriva massa långa diskussioner här om mina lite mer privat känslor men ändå är det just det det alltid slutar med att jag skriver om. Idag handlar det om att jag är trött på att behöva undra och när man kommer sådär nära, så blir det ändå inte av. Jag behöver dig nu helt enkelt. That's it. Ibland önskar jag att du läste här, ibland känns det som att det inte finns nått värre än att du skulle göra det..

/ S

från topp till botten

jag var på något mirakulöst sätt taggad när jag kom hem idag. redobesk provet är över, engelska talet avklarades igår och layouten till KappAhl projektet gjorde jag och Angie klar i natt. är det inte varje människans rätt att andas ut då? nej, här ska vi inte andas. det är bara att andas in, ta ett djupt andetag och förbereda sig för de två stora projekt som är kvar: religion och UF. jag trodde att jag var okej med det idag när jag kom hem. satte mig och gjorde religion med en gång och hade läget under kontroll. och så hände det någonting. nu sitter jag här och känner mig en millimeter ifrån ett sammanbrott. JAG VILL HA FRITID. jag har liksom ställt in mig på att inte ha nått liv dagarna framöver. det är helt sjukt att man ska behöva göra det.


visst, jag vet. det är bara ett par veckor kvar sen är det över. och vi kommer att klara det, som vi alltid gör. men det känns tyngre än det brukar. kanske gör du mig en tjänst eller så är det tvärt om. jag vet inte. jag mummlar känner jag. åh..


/S

"Kom nu Siri så försöker vi få i oss lite kaffe"

vad ska man säga om helgen egentligen? I fredags satt jag hemma och pluggade endel och kände mig duktig. lördagen blev också endel plugg och endel häng med frida. på kvällen förfestade vi hos moelimoa och sedan gick vi till trägårn. det gick väl sådär, om jag ska uttrycka mig så. jag har kommit på att det är helt sjukt egentligen att man förgiftar sin kropp med sådant som får en att göra de mest konstiga saker och sedan inte minnas ens hälften. nej, jag säger bara less is more, även när det gäller alkoholhaltia drycker. och jag som aldrig har ångest annars gick runt här hemma som ett ångestmoln igår. och hade söndagssjukan av värsta slaget.


och på något sätt bestämde den sig att övergå i en måndagssjuka.



ibland funderar jag om man ska förlja förnuftet (hjärnan) eller känslorna (hjärtat). helt klart är ju i alla fall att min framtid skulle se ut på två helt olika sätt om jag valde det ena eller det andra. just nu går jag nog mer på känslorna; annars hade jag aldrig varit fäst vid dig fortfarande.


/ S

när man om någonting är två,

Jag kan ju egentligen bara varna er såhär på förhand att det här blir ett ganska negativt laddat inlägg. Kanske beror det på att jag inte alls har nån förståelse för personer som inte hör av sig (även om det som alltid säkert finns nån jättebra anledning...) eller så beror det på att det är fredagkväll och jag sitter hemma och pluggar. Eller har pluggat. Nu får det liksom vara nog, det finns en mänsklig gräns för hur mycket plugg kroppen klarar av. Nej, resten får helt enkelt vänta till imorgon och söndagen även om det hade räckt och blivit över för hela kvällen  nu också. Mina tyngda känslor idag kan också bero på att jag läste ut min bok innan idag och känner mig som alltid så tom när boken tar slut. Konstigt, töntigt eller lustigt; kalla det vad ni vill.


För att inte avsluta med en allt för dyster klang kan jag ju berätta om saker som gör mig glad för tillfället.
1. Imorgon ska jag ut och roa mig och dricka vin
2. Det är bara 12 skoldagar kvar
3. Angelica har det förmodligen jättebra just nu
4. Det är underbart sommarväder
5. Han är ju söt trots frånvaron
6. Jag är duktig.




S

fast vi båda vill

Som vanligt när jag hittar musik som jag gillar snöar jag in mig totalt. Sara tipsade om Melissa Horn, jag lyssnade på myspace, spred vidare till Angelica som brände ut hela skivan. Musiken åkte in på ipoden och nu är det det enda som fyller mina tankar. Oj, så bra musik och vilka bra låtar sedan!

Den självklara favoriten är New York.

"Fast vi båda vill, mer än någonting annat. Står det skrivet i pannan att man väcker en ångest, när man släcker en annan."

Därefter kommer Vår sista dans och så de numera gamla godingarna Långa nätter och Som jag hade dig förut. Ett tips till alla er som inte har en susning om vem hon är: gå in på myspace och lyssna. Nu!


Och så är jag inne i en period (mitt i den värsta plugg perioden av alla) då jag bara vill läsa läsa läsa. Jag har läst 3,5 böcker på kanske 3 veckor och det dröjer nog inte länge förrän jag är klar med den jag läser nu. Hur ska jag nånsin få dygnets 24 timmar att gå ihop med allt jag vill göra?


härlig dag i gbg

en kort rapport från gbg;

jag och frida har haft en jättebra dag! nu är vi på hotellrummet. Frida har somnat och jag sitter här och kollar samtidigt på en film. ska snart krypa ner i hotellsängen och fortsätta kolla.

ja, det är ju sånt här man behöver för att kunna koppla bort problem ibland.
moa, kanske är det inte bara dans som hjälper mot bekymmer.  :)

pics



1. Borås tidning kort på vårt bidrag :)
2. jag på xoy.
3. Angie och jag :)
4. sisters

- välbefinnande -

Nu är det långledigt och det känns skönt samtidigt som det känns tugnt att man nu BÖR plugga istället för att slöa. Hittills idag har jag inte gjort mycket vettigt när det gäller min skolgång men när det gäller mitt välmående har jag gjort massvis av vettigt! Jag vaknade på ett bra ställe och hade en bra morgon och åt en bra frukost med en bra människa. Igår var det kortege och fest såklart. Fest och party i all ära - men det har sina biverkningar. Har ingen som helst energi idag. Så nu bär jag mina bästa mjukisbyxor och min stora SRJC tröja. myyyys. Ikväll ska vi grilla här hemma = god mat i stora lass. Tills dess ska jag försöka plugga lite idrottsteori tänkte jag. Om jag kommer mig för.



Ibland så trivs man så bra med livet, som nu tillexempel.

RSS 2.0