like sand through the hourglass so are the days of our lives

HEJ,

Idag har jag äntligen fixat de där sablans korten som ska in för framkallning. det var ett väldans knep och knåp innan det blev rätt. men nu är de iväg skickade och kommer väl snart hem i brevlådan.

efter en god kycklingsallad och lite våra bästa år skrev jag in mig på söder & co. så nu hoppas vi på lite sysselsättning om dagarna. jag har inga problem med att erkänna att det börjar bli rätt segt att gå hemma.

nu tänkte jag faktiskt gå ut och rensa vår grusgång på ogräs. det blir fint, jag tjänar lite pengar + att jag får frisk luft! kan det bli bättre?


HEJDÅ,




kan man bli beroende av en löjlig amerikansk såpa?


en lugn (!) lördagskväll

idag har det varit marknad och magnus. ikväll bryter jag mönstret och går INTE ut. kors i taket. istället blir det en middag för fyra på babbel och sen hem i hyffsad tid. känns bra med omväxling.

snart åker bussen utan mig,
hoppas ni får en bra kväll :)

en fredag

jag har insett att jag är väldigt duktig på att gå upp i tid och utnyttja dagen trots att jag egentligen inte behöver eftersom att jag ändå bara går hemma. ofta går jag upp med magnus vid halv sju och stannar sedan uppe resten av dagen. vill inte komma in i några dåliga vanor om man helt plötsligt skulle få ett jobb där man behöver gå upp sex igen..

sen i morses och fram till nu har jag suttit och fixat med kort som jag vill skicka in för framkallning. 357 stycken kort har jag fått ihop hittills. det är från studenten, balen, USAx2 och lite annat. nu väntar jag bara på entreprenörsbilderna från angelica : )

dagen kommer bestå av mycket stickande på den blivande halsduken, endel övningskörning och lite tv.




ett kort som ska in för framkallning. jag saknar er...


aaaahhhh, björn

jag och angelica var i göteborg igår och såg björn, måns, soran och özz. vi trodde väl egentligen att björn skulle vara den enda som var rolig men ack så fel vi hade. hela gänget fick oss att skratta oavbrutet (även om björn var i särklass bäst!). ah, så många roliga skämt. skulle vilja återberätta dem allihop men jag varken minns eller orkar. det var i alla fall en härlig dag, kanske en sista pust av sommaren, och en underhållande afton. TACK jonna, sara och frida som gav oss dessa biljetter den där dagen i april.. <3

:)


No one

idag när jag gick upp för backen på väg hem efter att ha spenderat natten i sjömarken mötte jag en drös med skolbarn. helt plötsligt hör jag en röst som säger: "Soooofiiiiiaaa!". jag ser då att det är maja som ropat (min systers barn) och jag blir så lycklig inombords. jag kramar maja och går sedan vidare upp för backen. det slår mig då hur lycklig barn kan göra en. älskade maja och wilma.

idag blir det lunch med frida här hemma, duscha, laga kvällsmat till la familia, kika elfsborg och sedan träffa magnus. det blir nog en bra dag. imorgon åker jag och angelica till gbg för att se på björn gustafson och co. som vi har längtat!


"I know some people search the world
To find something like what we have
I know people will try, try to divide something so real
So till the end of time I'm telling you there is no one"

KORT FRÅN I LÖRDAGS:







/ S


tillbaka till vardagen

helgen är slut.


det blev en bra helg. fredag = hemmamys, lördag = ullared, bastu och utgång, söndag = söndagsmiddag, barnpassning och mys.

en liten, liten (?) detalj bara; magnus blev av med sin mobil i lördags. vi höll på som fan rent ut sagt för att leta reda på den, ringa och spärra den osv. tur i oturen fick vi igår reda på att någon hade hittat och tagit hand om mobilen. om en timma ska vi möta upp denna übersnälla kille och få tillbaka telefonen. en detalj bara igen; sim kortet finns inte kvar. VA FASIKEN SKA NÅGON MED NÅGON ANNANS SIMKORT TILL? jaja, vi får hoppas att det kan lösa sig ändå. men att det finns så elaka människor förstår jag inte..


jag har ont i magen också, jobbigt.


PUSS

en angelica-och-sofia-dag

hej!

dagen har varit BETYDLIGT bättre än gårdagen. jag hade verkligen en depp-dag igår.. idag, i alla fall, mötte jag upp angelica i stan vid halv tio tiden. vi gick till city och handlade lite gott (vattenmelon, vindruvor och cola light) och tog sedan bussen hem till aplared. här hemma har vi internetat oss, gått promenix i byn, kollat film, ätit gott, internetat oss mer och snackat skit. vilken härlig dag! allt detta skulle jag ju gjort ensam annars, men det är ju så mycket roligare att ha någon annan som sitter jämte.

nu sitter jag och inväntar my man som förmodligen är på väg hit nu. kranen gick sönder här hemma innan också, det gick inte att stänga av den. så pappa fick åka hem från jobbet och hjälpa oss att stänga av allt vatten till hela huset. = en väldigt kissinödig sofia som inte har kunnat gå på toa på ett bra tag. men nu verkar det vara lagat snart.. det blir nog en lugn och mysig magnus-och-sofia-kväll.

imorgon nalkas ullared,

PUSS

kanske världens tråkigaste dag

nu ska ni få höra om min fruktansvärt tråkiga dag. jag åkte från sjömarken vid halv åtta och kom till aplared vid halv tio. satt vid datorn och läste lite gamla dagböcker. kollade på våra bästa år mellan tio och elva och stensomnade sedan i soffan. vaknade vid ett och kollade tv till två. åt middag, läste dagböcker och började sedan resa ut de kort på datorn som jag ska skicka in för framkallning. och det blev jag precis klar med. 310 kort från min bärbara ska skickas in och det kommer endast att kosta mig 119 kr. hur billigt som helst.

klockan är snart sju och jag förstår inte var den här dagen har tagit vägen. sanslöst. kanske blev jag dessutom lite deppig av att läsa min gamla dagbok. det är så ledsamt ibland. och så var jag redan deppig för att jag inte gjorde nått vettigt. det blev inte bra alls. slutade NÄSTAN i tårar, men jag tog ett snack med mig själv. fan, så här kan man ju inte hålla på. tycka synd om sig själv på det sättet. raska upp dig sofia!

/S

för länge, länge sedan.

när jag fyllde 13 år fick jag en födelsedags present av nella. det var en bok. en dagbok. jag visste kanske inte då att det var början på någonting som hjälpt mig så ofantligt mycket. jag fyllde den boken ganska snabbt med tankar och känslor och efter det har jag fyllt ytterligare 6 stycken. 7 böcker på drygt fem år. det är så fruktansvärt intressant att gå tillbaka och läsa. jag var så ung, och allt var så nytt. det finns så mycket som jag endast har berättat för dagboken och inte för någon annan.

så nu, när jag har massa tid över, ska jag läsa alla dessa sju böcker (snart påbörjas en åttånde..) och fundera, analysera och förstå. jag SKA göra det. det är något jag behöver göra. så här sitter jag med ettan, min första älskade dagbok. och jag var så liten..

/ S

att ta tag

hej,

idag gick jag upp vid kvart i sju, riktigt tidigt med tanke på den vanor jag kommit in i nu under ledigheten. jag åkte med frida in till stan och gick upp till körskolan. där hade jag 8.20 min första körlektion. eftersom att jag har kört väldigt mycket hemma var jag inte så nervös utan det kändes mest skönt att man skulle få lite tips från en expert. vi körde runt lite, backade runt gathörn, fickparkerade, startade i backe osv. det gick bra! ska tänka på att kika i speglarna, det var väl det vi kom fram till efter dagens lektion. det blir sedan 4 lektioner till efter att jag kört och övat mer hemma. det här blir nog bra tror jag.

när jag gick från lektionen kände jag mig väldigt duktig så jag gick förbi city och inhandlade en korsordstidning (jag vet....) och en cola light. satt på centralen och knäckte ordgåtor så huvudet knakade innan bussen tog mig hem till aplared. och här sitter jag med mina korsord. riktigt bra för min hjärna att få tänka lite för omväxlings skull.. en sallad från orion är strax på väg hem till mig, MUMS.

det är väl konstigt, att man efter mer än två månader tillsammans med någon kan sakna någon ofantligt mycket när man sågs dagen innan? det går en dag utan att man ses, och det känns som att det var en månad sedan. ah, det behöver inte gå många timmar för att jag ska hinna sakna min älskling.  

/S

the world you thought you lived in

idag har varit en bra dag - och den är inte slut än!
jag gick inte och la mig igen när jag hade skickat
iväg magnus till jobbet utan jag gjorde istället lite
körkortsteori. guldstjärna nr.1. åkte sedan ner till
staden och gick till johnnys trafikskola. bokade där
in min första körlektion. guldstjärna nr.2. gick sedan
vidare till arbetsförmedlingen och skrev in mig där.
guldstjärna nr.3.

en lunch med mamma och frida och en fika med
en god vän senare sitter jag här hemma i mitt
stökiga rum. snart är det dags att packa iordning
lite och koka upp lite o'boy. jag och angie ska
nämligen heja fram sjömarken då de möter BAIK.
för det krävs det massa varma kläder, halsduk,
sittunderlag och varm oboy i en termos. men innan
detta kanske jag hinner med lite mer teori.
guldstjärna nr.4.

puss

att lätta sitt hjärta

igår pratade vi om svårigheten i att han åker om två månader. det utlöser viljan att träffas hela tiden, så att man liksom kan spara upp ett lager av varandra att leva på i ett halvår sedan. vi pratatde också i svårigheten att hinna träffa vänner och svårigheten för vännerna att förstå allt. vi känner så lika du och jag.


åh, det kommer bli en lång vinter och vår i år.

minnen, minnen och minnen

jag satt här hemma och kollade igenom gamla mappar på datorn. det är lustigt, hur en bild kan stå för så många känslor och minnen.



1. alla galna utekvällar med moa. det här var på piercingens tid dessutom.



2. frida och jag på basses 20-års fest. jag minns mina känslor då; jag trodde verkligen jag hade hittat hem.



3. midsommar 2006.



4. jag var 17, hade lugg, var på swing, det var varmt och början på nått nytt.



5. hur vi höll ihop förr



6. här hade vi ingen aning om att detta skulle leda till något så här bra.



/ S

just stand up

såg just ett klipp på youtube. massor av kända sångerskor i usa har gått ihop och sjunger tillsammans låten 'just stand up' för att man ska stå upp för cancer. helt rätt om man frågar mig; bra att man kan använda sitt kändisskap till något vettigt!

helgen är över och det är måndag. för mig är det egentligen ingen skillnad förutom att det är lite tomt på folk att prata med på veckodagarna här hemma. under helgen som gått har jag i alla fall lyckats dra på mig en förkyldning. men jag hoppas att den ska stanna i det stadie den befinner sig i nu (hosta och halsont) och inte utvecklas till massa feber osv.

i fredags var det taco+film kväll med systrarna, i lördags gick magnus sjömarkskampen i regnet medan jag och frida shoppade i stan. på kvällen hade moa födelesdagsförfest, vilket var mycket trevligt, och sedan blev det utgång till trägårn. helt okej kväll. söndagen, som numera är min favoritdag-i-veckan, spenderades med magnus. vi skulle spelat bingolotto men fick inte tag på några lotter så det blev mat och film istället. funkar det också :)


får se vad som händer i veckan. hade tänkt träna endel men vet icke om det är så bra med tanke på förkyldningen.

puss

lurendrejeri

när jag hade läst ut körkortsteori boken (stolt!) satte jag på tv:n för att inte känna mig så ensam när jag skulle steka köttfärs. det var kanal 3 och jag hörde genast att det var en såndär ordlek, tror det hette momento. tjejen i rutan, som jag till en början endast hörde och inte såg, skulle få tittarna att lista ut ett ord. jag hörde hur hon sa: "ett land som börjar på D och som är vårt grannland".

hmmm, vad kan det vara?! seriöst, den ledtråden borde får hela sveriges befolkning som är hyffsade på geografi att förstå att det är Danmark de söker. efter detta fortsatte tjejen att ge en hel drös med ledtrådar: huvudstaden heter köpenhamn, olsen brothers är där ifrån, ströget, tivoli osv.. hur många tror ni det var som redan vid första ledtråden ringde in? MASSA givetvis. man blir lurad och glad, över att kunna svaret. efter varje ledtråd ökade säkert inrigningarna mer och mer, men hur många utav dessa var det som kom fram? 1.

nu har jag inte exakta uppgifter på vad varje samtal kostar men jag kan väl gissa på att det ligger på 10 spänn eller nått sånt. tänk vilka pengar dom drar in! och vad är knepet? JO, ge tittarna massvis av lätta ledtrådar så att alla kan svaret och därmed också ringer in. vad hände med de gamla hederliga frågeprogrammen som ställde seriösa och kluriga frågor? jag blir så irriterad. "huvudstaden heter köpenhamn".. tjena.

well well, det är i alla fall skönt att ha katten att prata av sig med.

/S (som fortfarande är upp över öronen förälskad i sin Magnus)


and I sing this song

idag är det torsdag och det är min fjärde dag som arbetslös. det kan tyckas verka jobbigt; man måste ju ha ett jobb för att tjäna pengar. ja, så har jag tänkt också. men igår, så kom jag på det som får mina dagar att kännas bättre när jag går hemma. det här kan vara min enda "ledighet" innan jag går i pension. alltså, då räknar jag inte med semester osv. tänk er; det finns de som får jobb direkt efter gymnasiet och jobbar sedan resten av sina liv.

så jag tänker inte hänga läpp för att jag kanske missar en månadslön eller två, istället ska jag ta till vara på den tid som jag kan ägna helt åt mig själv. inga måsten, inga krav. möjligtvis ett körkort som vill bli taget...


annars leker jag mest mamma här hemma denna vecka. pappa och pernilla är på mallorca och göttar sig och frida och melinda jobbar/går i skolan. så jag lagar mat, diskar, plockar iordning, ger katten mat, överraskar med efterätt osv.

jag har börjat prata med katten också. högt. och tror på största allvar att hon ska förstå.


arn <3 heatscoop

hej,

helgen har varit bra! fredagens väntan på magnus blev väldigt lång men det hade sin förklaring.. lördagen spenderades en stund i djurparken men mestadels i affärer med frida. vi shoppade loss efter en tuff inventering av garderoberna som jag berättade om. kvällen som skulle blivit en partykväll blev en jättemysig hemmakväll med Magnus. behövs ibland. i går hade vi en slö förmiddag innan vi tog tag i våra liv och duschade, var i knalleland, gjorde miniutflykt till tavernan och på kvällen lagade vi GOD mat åt familjen lannehed. härlig dag!


nu ska jag snart springa till bussen, jag och angelica ska nämligen gå på bio och återse vår kära arn. som vi har längtat!

(idag var förresten min första oficiella dag som arbetslös)


RSS 2.0