thailand =)

nu ar vi har. jag har verkligen inget att klaga pa. mojligtvis att jag har brant mig och har nagra myggbett men det kan verkligen overlevas. hoppas ni laser pa resdagboken, ska uppdatera nan dag snart =) imorgnon blir det snorkling, vilken ska bli skoj! idag har vi akt runt pa on pa mopeder. vi hittade white sand beach dar vi ska bo nasta vecka. lika fint som pa ett vykort dar!

hoppas allt ar bra hemma!




S

hejdå sverige

nu är kl tjugo i tolv och snart jag jag duscha, äta nått och packa ner det sista. ska försöka sova några timmar (vill gärna vara trött på planet sen) så jag är någorlunda pigg imorgon. åh, detta ska bli så spännande men det känns fortfarande lite overkligt.

jag kommer uppdatera här ibland, men kommer mest att skriva på min resdagbok. där heter jag "sofia.carlsson". (www.resdagboken.se) hoppas ni hänger på dig och läser och kommenterar!  


Thailand (ochminälskademagnus) here we come!

/ S

cut it off

idag har varit en bra dag. lunchade med moa & angelica & växlade pengar - gott och nödvändigt. sedan besökte jag frissan och klippte av mig håret. känns så. det är kort nu. enligt mina mått.

jag har också lagt fram iprincip allt jag vill ha med på resan. kläderna är jag jättenöjd med - blev lite och tog inte alls mycket plats. men sen från ingenstans kom massa saker som bara fyllde min 100 liters ryggsäck. får nog packa det på nytt igen imorgon eller på söndag och försöka packa det bättre.. visst, det som tar plats är sånt som kan slängas när vi åker hem och ersättas av shopping. så allt är som det ska egentligen : )

imorgon äger min & moas farväl förfest rum, och det ska bli kanonkul. hoppas jag på.


jag tänker extra mycket på min älskade
magnus nu på alla hjärtans dag.
bara 4 dagar kvar tills vi ses! <3


en korthårig sofia..


/ S

observation




hej!

jag jobbade på H&M måndag & tisdag men icke nått mer. rätt skönt, även om det såklart hade varit bra med pengarna. jag har gjort en observation under mina 6 dagar där; det retuneras mer kläder i stora storlekar än i små. och jag har sedan kommit fram till att det kan bero på;

1. det är fler av större storlek som handlar på internet och därav självklart fler returer i ex. L, XL, 42, 44 osv.

2. de större storlekarna är svårare att veta vilken man har. ex, svårt att veta om man är L eller XL, eller 42 eller 44.


(den här t-shirten skulle jag inte retunera om jag så kunde. den kommer
från abercrombie & fitch santa rosa. favoriten, helt klart.)

9 snart 8

hjälp. vi åker om 9 dagar. om fem minuter är det 8 dagar kvar. på tisdag kan man säga "vi åker om en vecka". precis som när jag skulle åka till USA första gången tänker jag nu; hur förbereder man sig för att lämna sitt hem och inte komma tillbaka på ett bra tag? går det att förbereda sig för något sådant? visst, vi är borta i tio veckor, det är inte en livstid som jag kanske får det att låta som.. men ändå. man vill säga hejdå till alla. inte hejdå som i hej-då-för-alltid men hejdå som i hej-då-vi-ses-om-10-veckor-glöm-inte-bort-mig.

men jag vet hur det kommer vara. vi kommer hem i början av maj och hela borås har stått stilla. eller det kommer kännas så i alla fall. man tror att det kommer ta lång tid innan man känner sig som hemma men redan morgonen efter hemkomsten kommer allt kännas som vanligt igen. så det är kanske inte en sån big deal att vara borta hemifrån ett tag. egentligen.

men hela den här resan är en big deal. jag och moa började våra planer redan under daltorpstiden. det låg på is ett tag för att sedan flamma upp någongång i november. en gång fick jag en brosch av moa, som hon gjort själv. på den står det; "längtan efter drömmen". well, moa, längtan efter drömmen tar slut om 9 snart 8 dagar för då är vi där!




/S

helgens planering

jag misstänker att ni är sjukt nyfikna på vad jag ska göra i helgen....
och även om ni inte är det så tänker jag informera er om det NU:

idag, fredag; åka in till stan om en stund & luncha med frida och moa. passanade nog på thai silk. vi måste ju förbereda oss på vad som komma skall om 11 dagar! kväll blir det lugn let's dance/ tacokväll som vanligt.

lördag; träna & shoppingrunda på förmiddagen med frida. kolla melodifestivalen med angelica på kvällen :)

söndag; oplanerat.



hoppas ni får en bra helg!


/ S

veckans handlingsplan

det enda jag ska göra den här veckan är att jobba & sova.
jag har kommit på att det är förmodligen då det går som
snabbast. och jag vill att denna vecka ska gå så snabbt
den bara kan.

idag är det bara 2 veckor kvar.









/S


nostalgitripp

okej, jag erkänner. jag är lite tragisk. för kl är tolv en lördag kväll/natt och medan alla andra är ute och dansar häcken av sig sitter jag här hemma, all by myself.

min kvällssysselsättning (förutom satc) blev att läsa igenom alla min inlägg jag skrev på resdagboken när jag var i USA med klassen för ca ett år sedan. vilken resa! jag är glad att jag skrev så ofta och så utförligt för det finns nog inget under resan som jag inte fick ner i ord. jag satt här och log, skrattade för mig själv och mindes. jag skrattade som mest åt minnet när vi utmanade angelica att äta ett pommes dränkt i ketchup (hon hatar ketchup). hon antog utmaningen och vann 3 dollar, alltid något! jag skrattar också åt mamma & pappas kamp i kommentatsfältet. mamma försökte få mig att dra ner på shoppigen medan pappa gav mig ryggdunkningar och uppmande till övervikt på resväskorna. och familjen Ruud. de gjorde verkligen inte rätta för sitt efternamn under de veckor jag bodde & levde hos dem. underbara människor.

ett minne för livet är inte nog. känns så svagt & non-powerfull i detta sammanhang.




RSS 2.0