I get by with a little help from my friends

kl är över tolv, alltså redan fredag, och det är då man är som bäst på att fundera. angelica var här innan & fikade och vi gjorde det som vi förmodligen är allra bäst på; tjöta massa. om onödiga & ovikitga saker men också om viktiga & betydelsefulla saker. vad har man annars sin vänner till, om inte att kunna ventilera sig och prata om både det svåra och det lätta?

på tal om det svåra & det lätta. efter att ha sett en och en halv sex and the city säsong funderar man en hel del på det där med att vara singel vs. ha ett förhållande. satc ska inte passera obemärkt förbi som en töntig tjej-serie. de tar faktiskt upp smarta och tänkvärda problem. de funderar, filosoferar, provar, dissar, missar, såras, sårar, älskar - och åh, vad man kan känna igen sig. det där sökandet. i alla fall, sex and the city berör. förvånade. ändå.

jaja,

/ S



dagens nostalgibild: BARA FÖR ATT.

"era små hurtbullar"

jag vet inte ens vad jag vill skriva i detta inlägg.

 vill jag berätta om vad jag har gjort idag? att jag & frida var på gymmet kl 7, att jag har jobbat hos farfar osv.

eller vill jag berätta om hur jag mår? att jag har kommit fram till saker på senaste tiden. så som att jag måste allvarligt börja tänka mer på mig själv.

eller vill jag berätta om vad jag ska göra imorgon? åka in till bibblan och hämta en efterlängtad bok & sen vara hemma hela dagen och läsa den/kolla på SATC.

eller vill jag berätta om hur mycket jag saknar magnus? att han springer runt i mina tankar varje sekund.

eller vill jag kanske helt enkelt bara berätta att det är 20 dagar kvar idag tills vi åker?


jag vet inte.









/ S

jag vet vad jag flyr ifrån

ja. jag vet inte vad jag ska skriva här egentligen.
det är inte skoj att blogga när man är på dåligt humör.
för idag har varit lite av en "vara-på-dåligt-humör-dag".
saknaden av magnus har varit enormt. och längtan efter
resan likaså
. frida lyser upp mitt liv varje dag, och vi umgås
dygnet runt nu för tiden. vilket jag gillar.

men jag hoppas att jag somnar snart, och vaknar upp
imorgon som en gladare sofia.

I miss you love

jag vill att dagarna ska gå snabbt. och faktiskt, det gör de. oftast i alla fall.
idag är det bara 26 dagar kvar tills vi lämnar kalla sverige för varmare länder.
det finns ingeting jag vill lika mycket nu som att det ska bli den 17 februari,
och allt vad det innbär. jag får träffa min magnus & jag får ge mig iväg på min livs resa.
 
jag har hittat tillbaka till en enormt bra låt, som jag lyssnade mycket på förr;
miss you love med Maria Mena. den kan gå på repeat i flera timmar
och jag tröttnar inte. underbar.


"I've run out of complicated theories
So now I'm taking back my words
and I'm preparing for the breakdown
Your t-shirt's lost its smell of you
And the bathroom's still a mess
Remind me why we decided this was for the best"


:)

den här godingen är min nu. den får följa med på resan tycker jag.



vi överlämnar sara, jonna & fanny till paris..

igår hade jonna, sara & fanny hejdå-då-borås-hej-paris förfest. det var trevligt! självklart kikade vi körslaget & vi blev helt galna när borås kören gick vidare & wells åkte ut. otippat värre! det var lite sorligt så klart, jag vill inte släppa iväg sara & jonna till paris! jag tycker dom kan stanna här.. (självklart ska det bli skoj för dem, det tvivlar jag inte på! men tänk på oss här hemma....)

imorgon ska jag upp kl 7 och åka och träna. helt frivilligt. kors i taket.



29 dagar kvar...

koh chang, take me there

jag vill verkligen åka nu. ikväll har vi funderat lite på vad vi vill göra de två veckor vi har frida & magnus som sällskap. det känns som att det lutar åt Koh Chang, men man vet väl aldrig vad som kan hända fram tills vi åker. verkar finnas rätt billigt boende där, i mysiga bungalows. ååh. värme. sol. bad. hav. utflykter. god mat. mys.

jag hoppas att denna månaden går jättesupermegafort.


en bokälskare går aldrig till sängs ensam

rubriken säger sitt! eftersom att jag är ganska ledig nu för tiden har jag funnit tillbaka till bokslukandet. ligger vaken om nätterna och läser och läser. så igår var jag på biblioteket och lånade fyra stycken, så nu har jag att göra. alltså, vi pratar inte nu om att läsa en bok på några veckor utan nu snackar vi på kanske max 3-4 dagar. är det nördigt att läsa så många böcker på så kort tid? 

jaja. jag har i alla fall lyckats med bedriften att få med mig frida till thailand. FÖRMODLIGEN (ville frida att jag skulle tillägga). så när jag & moa åker den 17:e februari får vi sällskap av frida på planet, och sedan efter två veckor när magnus & co åker till australien och jag & moa reser vidare åker frida hem till sverige. three is a magic number.


/ S



oturs-sofia

jag börjar misstänka att min födelsedag gör sig påmind nu. fredagen den trettonde föddes jag och nu kommer oturen ikapp mig. idag på väg för att ta spruta hos christer åker jag och moa isbana ner för backen (ofrivilligt) jag halkar till och känner verkligen en enorm smärta i den redan stukade foten. som PRECIS hade blivit bra. tur i oturen bar jag ju på kryckorna (skulle ju lämnat in dom..) så det var bara att hoppa iväg till närmsta busshållsplats. ajaj. hoppas det går över snabbare än sist. sprutan gick bra också.




DAGENS NOSTALGIBILD: usa usa usa, älskade usa. jag, sara, malin &
angelica i san diego. så underbart.

aj

det gör väldigt ont när jag sväljer.
om ni undrade.


okej, det kanske kan dröja innan dessa börjar verka,
men jag känner verkligen ingen skillnad...

längtan

jag hade skrivit massa här men jag tog bort det.
precis som att ni skulle bry er om att när jag precis
har blivit någorlunda bra i foten så får jag megaont i halsen.



jaja, snart är det den 17 februari och då kommer alla
problem vara så långt borta. och min magnus så nära.
och mitt & moas äventyr precis framför oss.


helgen som gått.

i fredags hade jag & moa planerar-förmiddag. vi försökte kartlägga thailand och bestämma vart vi vill åka. vi lyckades rätt bra! jag vill inget hellre just nu än att det går snabbt som attan fram till den 17:e februari.

på kvällen hade jag, maria, linnea och emelie myskväll. nutella och frukt stog på menyn och avnjöts till filmen P.S I Love You (eller bör jag säga P.S I Lööööv ju?). det blev en sen & väldigt trevlig kväll!

lördagen bjöd på hemmasittande & på kvällen kom moa för att kika körslaget. heja philip! moa föreslog trägårn på skämt men jag tog henne på fullt allvar. efter ca en nykter timma där lämnade vi alla berusade och pinsamma människor för donken. där blev det tjejsnack och god mat.

söndagen har varit en riktig slö dag. jag & frida har fixat med datorn och bestämde oss lite senare för att styra cey bilen till maxi. sedan satt vi vid fridas lilla bord och åt gott och spelade spel. tvåsamhet är undebart!


nu väntar en vecka fylld av... hmm. lediga dagar. saknad av magnus.
dagar att fylla ut med något så det blir 17: februari snabbare.

/ S


to my magnus

idag är det den 2 januari och det innebär att det var exakt 6 månader sedan jag och magnus blev tillsammans. som ni alla förmodligen vet befinner sig han just nu i en annan världsdel och det innebär att det är svårt för oss ge varandra någon slags present, dagen till ära. jag tänkte så hjärnan knakade och kom på att jag kan ju visst ge honom något; ett blogginlägg helt och hållet tillägnat honom.


när vi gick i tvåan såg upp till entreprenörs treorna. det fanns en i trean som jag tyckte var såå snygg. på nyårsafton 2006 träffade jag och angelica två killar från trean vid vattentornet, och den ena råkade då vara den som jag spanat lite på. "Tjaaaaa, entreprenör.." typ så lät det, och sen så kom det "Gott nytt åååår! En puss på det!", och så fick jag en två-sekunders puss från den snygga killen i trean. aah, coolt tänkte jag! men har inte han flickvän?


det var där det från alla första stunden började (jag skämtar med magnus och säger att vi firar tre år..). det kanske också ska nämnas att han inte har några minnen från vår nyårs-snabbis-puss vid vattentornet. i alla fall, sedan dess har det hänt mycket; xoy, trägårn, dejten på flotten, studenten... sommaren 2008 fylldes av magnus och den andra juli frågade han om vi hade en deal, och självklart hade vi det! herregud, man kan faktiskt säga att jag har svävat på moln sedan dess.


det kanske låter klyschigt att säga det men det var verkligen som att hitta hem när jag fann magnus. det är så självklart, så perfekt och så enkelt egentligen. efter ett halvår är jag fortfarande nykär. när vi ses i februari kommer jag absolut vara nykär och när han kommer hem i maj kommer jag vara helt sjukt nykär. 6 månader ligger bakom oss och hela livet framför. man kan ju aldrig veta något om framtiden men det jag vet är att magnus har gjort de senaste månaderna i mitt liv till de bästa någonsin.




Magnus, jag älskar dig.



tvåtusennio

det nya året firades in på bästa möjliga sätt (förutom att jag
hade velat nyårskyssa min magnus på tolvslaget och resten av kvällen...)

men annars; så trevligt folk och så härlig stämning!

så nu är det alltså 2009. nytt år fullt av nya möjligheter.
och som jag och madde skrek på tolvslaget:

"I ÅR KOMMER DOM HEM!!!"



(MÅNGA fler kort, från alla möjliga kameror, finns på facebook)

RSS 2.0