som att släppa ut en bur med fjärilar

livet är väl allt bra konstigt, visst är det?

den senaste tiden har inte alls passerat obemärkt förbi, som den brukar. inte alls.
jag kom hem i fredagskväll. lördagen spenderades i trevligt sällskap och på kvällen
förfestade vi hemma hos angelica (lite kort finns på facebook) innan trägårn. Resten
av kvällen, natten och söndagen flög fjärilar ända från tullen till sjömarken till aplared
till trandared men mest i min mage.

åsa sa ju att lycka inte alls kommer ner från himlen som en vinst på bingo lotto, utan att man själv måste se till att finna den. men det här känns faktiskt som en stor-jätte-mega bingo-vinst från himlen.


mer senare,
as time goes by.

and if you don't love me

Imorgon ikväll amerikansk tid kommer jag sitta på ett flygplan och återigen lämna USA bakom mig. Vid det här laget jag har upplevt en hel del i det här stora landet i väst. Förra gången var det så mycket nytt, så många nya människor och nya relationer. Denna gång, har jag mer vårdat det jag byggde upp sist. Jag har kommit familjen Ruud ännu närmre och lärt mig mer om gatorna jag går på här. Jag hittar lika bra i Hollywood nu som jag hittar i Stockholm, och jag är rätt haj på vår huvudstad.

Jag mejlade med Nancy och i ett utav mejlen skrev hon:

"It's difficult to belive that this time we really will not see you for a long time. I try not to think about it. It was a joy to have you visit. We miss you"

Det är ju lite så det känns i den där muskeln som kan göra så ont och slå så snabbt.



Jag har kommit fram till att det finns inget bra tillfälle när det gäller att prata om svåra saker. man kan vänta och vänta, men det kommer ändå vara lika jobbigt.

att stå på egna ben i stora världen

Just nu befinner jag mig i ett rum på vårt vandrarhem som ligger mitt på Hollywood Boulevard. Vi anlände till L.A idag, efter att imorses ha lämnat Bennett Valley och familjen. Precis som förra gången skapas ett stort tomrum nånstans i kroppen när man kramar Nancy, Warren och Neil hejdå. I left my heart...

Jag tror helt seriöst att Hollywood kan vara det mest överskattade stället någonsin. Men men det sagt betyder det inte att jag inte stortrivs eller gillar ruset som finns här. Man blir bara ännu en gång förvånad över att Walk of fame ligger i ett så relativt sunkigt område. Det betyder ju samtidigt inte att man inte är faccinerad av att gå över Britneys, Olsen sisters och alla andras stjärnor.. Men nånting med Hollywood känns bra.

Och jag fortsätter att fundera,
du är en idiot.
ibland undrar jag hur jag varje gång
är så dum. dum dum dum.


från ett äventyr till ett annat

Jag och frida kom hem från SF igår,
och idag åker vi med familjen på en
3 dagars trip längst kaliforniens kust.
We will be back on friday,
så på lördag kommer kort och text på
resdagboken där vi heter "fridaochsofia".


:)

I've said it before and I'll say it again

sunny california - kan man annat än att älska det här?

jag och frida befinner oss just nu i Bennet Valley och alla bekymmer seems so far away. I eftermiddag ska vi åka med Neil och hans vännina till en marknad i stan, ska bli helskoj. Dagen har vi mestadels tillbringat i varsin solstol och vi har även hunnit med ett dopp i poolen. underbart. vi har skaffat resdagbok också; läs och kommentera gärna. du hittar oss på: fridaochsofia :)

jag funderar och funderar, och blev faktiskt lite klokare igår. jag har kommit till två beslut, nu återstår bara lika många.

PUSS

tillbaka till S.R

ja, imorgon åker jag och frida tillbaka till Santa Rosa för att bo hos familjen Ruud i närmre 2 veckor och sedan flyga vidare till L.A, Hollywood. jag gissar på att dessa tre veckor kommer vara ett riktigt äventyr för systrarna carlsson.

men dessa tre veckor ska också ägnas åt eftertanke. för det är något jag är kass på här hemma. jag blandar känslor hela tiden utan att stanna upp och fundera över varken förnuft eller den egentliga känslan. well, tiden lär väl visa..

jag ska spendera min sista kväll i sverige på samma sätt
som jag gjorde när jag åkte till USA sist. Fast ikväll blir det inte
film utan en middag för två på jenses.

hörs in the states, puss

/ S

fri som en fågel - student 2008

hej,

i torsdag hände det som jag kanske egentligen både befarat och längtat efter i tre långa men ändå korta år på sveneriksonsgymnasiet. jag tog studenten, slutade skolan, lämnade tryggheten. jag vet inte ens om jag ska försöka förklara här hur det kändes och vad jag upplevde under dagen - ni kommer ändå inte förstå. champange-frukost hos amanda, prommenad till skolan, betyg & prat, cermoni i boråshallen, springa ut på trappan, åka lastbil genom stan, ha student"mottagning" hemma, förfesta hos fanny, grand, kall väntan på taxi, mys och sova. det var min dag i korthet men den kändes som den längsta och mest händelserika någonsin. jag fick stipendie också, vilket var väldigt förvånande. för förtjänstfulla insatser - vad det nu betyder. en sak är glasklar: JAG KOMMER SAKNA EP05 som jag aldrig saknat någon innan.

som vanligt så hoppar jag in i något nytt så fort något annat tar slut. det är helt sjukt när jag tänker efter, att jag aldrig kan vara själv, bara jag, endast sofia. egentligen är det alldeles för tidigt för att yttra ett ord - men aldrig trodde jag väl att jag skulle hamna där jag är nu. och jag trivs rätt bra. som jag sagt så många gånger förr så får vi väl se vart vinden blåser.
 
på måndag blåser vinden mig till USA. jag längtar efter min family Ruud.


jag glömmer aldrig det åsa sa.
"jag tror inte att lycka är något som kommer till en som en vinst på en bingolott. jag tror att man får kämpa för att bli lycklig. och jag hoppas verkligen att ni kommer finna lyckan en dag..."



nya människor, nya ställen och nya känslor föder nya funderingar och ny oro.

det 3 bästa OCH värsta åren i mitt liv

igår var det dags att ha entrprenörsavslutning. alltså en avslutning enbart för vår klass, dit vi bjöd in familjer, lärare och entreprenörs- ettor och tvåor. vi var på viskastrand i deras fina aula och det hela började med att jag, angelica och frida sjöng 'bring it all back'. kan tyckas vara ett lite konstigt låtval men; don't stop never give up, stämmer så bra in på klassen. programmet bestod sedan av stipendieutdelning, dimplomutdelning, berättande om år ett, år två och år tre, tal och annat smått och gott. det som kanske stack ut ur mängden var det uppträdande våra förädrar hade förberett. det var så otippat, i alla fall för mig som tydligen har en mamma som kan hålla tyst ordentligt! de hade skrivit låtar om oss, våra lärare och om att allt nu är slut. den sista låten hette "en hyllningssång till våra ungdomar". då var det nog ett par (många..) tårar som rullade utmed kinderna. det börjar ta slut. jag, angelica, helge och frida sjöng en till låt vid namn graduation, som bara stämmer i så bra på allt som händer just nu. When we leave this year we won't be comig back.

klassen (eller ska jag säga gänget?) begav sig sedan till gastromini elva för att äta väldigt god mat och lyssna till en massa tal. Åsa höll tal. underbara åsa. (som tidigare under dagen förresten fick bt buketten av oss). hon stod på en stol och pratade så att man bara ville slänga sig ner i sin säng och aldrig sluta lipa. ungefär. vi bär allt inom oss, vi lever vår liv framlänges men förstår det baklänges, var det hon gav med oss som visdomsord. gunnar pratade om vikten av att stå för det man tycker och hur viktigt det är att samtidigt njuta av livet. brita gav oss ett enkelt visdoms ord: ha inte för bråttom i livet. lena höll ett charmigt tal på svengelska och pär pratade om att sätta relationerna i centrum. allt som ni har presterat kan någon annan prestera, men ingen annan kan vara er. lars läste ett obegripligt visdomsord som jag inte minns nått av och mattelars valde kanske medvetet att hålla en låg profil. birgitta tog hjälp utav alfabetet och helge tackade klassen och tog upp att det är de där små tillfällena som man minns. alexander pratade om att inte nöja sig med ett okej utan att alltid försöka lite mer. AH, jag skulle kunna babbla om vår avslutning länge, länge till. men ni tröttnar väl.

kvällen tog inte slut förrän vid halv tolv och jag somnade med ett ganska tungt hjärta. ep05. ingen annan kommer vara ep05. hur ska vi klara oss? kära ep05.


den närmsta tiden:
idag: moas bal
imorgon: lunch, studentfix
torsdag: student
måndag: USA!


/s


den senaste tiden

hej, finally.

i fredags var det ju som sagt bal. jag och angelica infann oss på karma vid tre tiden och behandlades som prinsessor. vi välkomnades med cider och sedan satte det igång; hår och smink skulle fixas. så här blev reslutatet:

image7


sedan åkte vi till david för att förfesta lite tillsammans med jonna, sara, lollo och deras baldejter. sedan bar det av ner till grand där vi gick en långsam gång framåt in mot parken. det var många kort och ännu fler leenden som skulle hållas uppe. men jag hade the time of my life, det var riktigt skoj! fler kort finns att skåda på facebook men här kommer ett på mig och min stiliga baldejt

image8

när vi kom in på balen serverades en kanske något försenad middag men oh så mumsigt. kyckling, potatisgratäng och en utsökt sås och så en splendid efterätt på det. kan det bli bättre? nej, det kunde det faktiskt inte. visst, valsen var skoj och klassen hade roligt tillsammans som vanligt. men att parta loss i en balklänning står inte högst upp på min intresse lista. det var skönt att somna den natten..

och sen var det lördag. frida och jag spnderade dagen tillsammans i stan och handlade saker inför kvällen. vid sju tiden anlände fridas gäster och vi firad att hon blivit 20 år. det var mycket trevligt; härliga tjejer, roligt spel, god dricka och mumsig mat. sedan, hör och häpna, begav oss jag och moa till trägårn. det var som vanligt ungefär, fast med en lite extra stämningshöjare mot slutet. i lördags stämde frasen "slutet gott allting gott" bättre än nånsin. :)

en bilfärd senare på söndags förmiddag befann jag mig hemma men bara för ett par timmar. sen träffades alla entreprenörsklasser för att tacka av älskade läraren brita. det var trevligt, och så chockad hon blev! söndagen slutade på det konstigaste sättet på länge; jag återsåg det gamla C:et. lika roligt som vanligt.

idag är det måndag, och vi har haft entreprenörsavslutning. men det var för stort och mäktigt för att försvinna i detta inlägg, så det kommer imorgon eller dagen efter det, tillägnat ett helt eget inlägg. jag älskar min klass och kommer sakna er sjukt mycket.


/ S

:)

idag är det måndag och solen skiner som aldrig förr. kanske är det för att vi ska entreprenörsavslutning ikväll. mys. jag har gått runt hela dagen och sjungt på de två låtar jag och ett par vänner ska sjunga tonight, det kommer bli bra.

när jag kommer hem ikväll ska jag lägga in kort från balen och andra festlgheter både här och på fejjan (som moa säger). och så blir det en resumé över vad som hänt på senaste tiden, det är endel..

Håll ut, PUSS

RSS 2.0