gott nytt år 2009

igår såg jag sex and the city för andra gången (första var på bio med magnus...). men shit, jag slogs idag av hur bra den verkligen är. jag tyckte den var bra första gången också men igår slogs jag av allt som döljer sig bakom den filmen. herregud, dem behandlar livets stora frågor. scenen där carrie står i brudklänningen och får samtalet från Big som berättar att he can't do this. hjälp, vilken skådespelarinsats! det där kallar jag äkta hjärtkrossning. man ser på henne, hur hennes värld rasar samman på en sekund. och man känner med henne. man har varit där själv (okej, kanske inte i brudklänning men ändå). sen när steve berättar för mirandra att han varit otrogen. också en stark scen. carries sorg under "smekmånaden" i mexcio. att bara vilja ligga under täcket och vakna och tro att det är en dröm.

aah, att den sån film kan påverka så!

----

IDAG är det i alla fall nyårsafton. det firas med de närmsta hemma hos Jonna.


det här blir nog det sista blogginlägget för år 2008,
gott nytt år 2009!



so are the days of our lives

dagarna just nu består mest av att hoppa/slasa/glida fram
med en fot som fungerar bättre än den andra. höger foten
är vrickad/stukad (vad är skillnaden?). så jag vill bara ha
den frisk till nyår. känner inte för att hoppa på kryckor då direkt.
annars tar jag det mest lugnt med frida som är sjukast av de sjukaste.
så det finns inte så mycket intressant att berätta här, tyvärr.


MITT ÅR TVÅTUSEN ÅTTA

Årets resumé tar sin början där den förra slutade; vid nyårsafton 2008. Vi samlades ett härligt gäng hemma hos Sara och åt god tre rätters middag. Det är ju dumt att bryta en tradition så vi begav oss återigen ner till vattentornet. Välkommen år 2008! Ett år fyllt med nya platser, nya vänner, gammal vänskap som aldrig rostar & en ny kärlek.


Nedräkningen till USA-resan var i full gång i januari, årets första dag visade 45. Jag var frustrerad vid årets början och jag hade en förmåga att tänka för mycket samtidigt som jag inte alls lyssnade på min hjärna utan enbart mitt hjärta. Dumt kan tyckas, så här i efterhand. Min sista termin på gymnasiet tog sin början och det var ingen tid för vila här inte. Affärsidéutvecklingen närmade sig med stormsteg och satte skräck i hela EP05. Den 11 januari träffade jag och Angelica Arn för första gången och det var ett hett möte. Vi föll pladask med en gång. Det var stressigt här minns jag, med allt som skulle bli gjort innan och inför USA. Men tanken som höll mig vid liv var; jag ska klara det här, så som jag klarat allt annat.


Affärsidéutvecklingen lämnades in och redovisades och likaså tröjan. Min frustration stillades och något återupptogs men stabiliserades egentligen aldrig. Utvecklades aldrig till något mer, bra så här i efterhand. En massa massa prov flöt bemärkt förbi men vi överlevde även dem, vi uthålliga entreprenörer. Jag hade mycket att tänka på här. Så här skrev jag i bloggen vid den tiden: "det är inte bara utanför mitt fönster som det är storm utan också inuti mig". Det var lite så det kändes. Och jag kan skylla det på dig ibland, men sen snabbt ångra mig och inse att jag bara har mig själv att skylla. Och jädrans vad skolan gick på högvarv här. Jag bodde i princip i skolan, det ska man inte glömma med facit i hand.


Resfebern växte och växte och tillslut stod vi där, gänget, på landvetter och skulle bege oss mot Santa Rosa och stanna där i nästan sju veckor. Jag älskade USA från första stund. Familjen Ruud välkomnade mig som både gäst och familjemedlem och när jag fem veckor senare åkte där ifrån rullade tårarna utmed kinderna. Jag ville inte alls lämna det som varit min värld. Med deras hemnyckel i en guldbox klev jag på bussen och lämnade det bakom mig, men inte för alltid. Vi gick i skolan i USA, solade, pratade engelska, shoppade och allt annat som hör en sån resa till. Vi besökte San Francisco & jag åkte med familjen till Yosemite. Sista veckan drog klassen ut på äventyr till Las Vegas, San Diego & Los Angeles/Santa Monica. En natt ute i vimlet på en krog i Hollywood skapade vi minnen för livet. Att vara på andra sidan jordklotet av alla mina problem fick mig att inse en hel del och jag kom hem från USA som en starkare person. Och en underbar resa rikare.


Jag & Angelica firade 18 respektive 19 år med en lyckad fest. En stor händelse under året som gått är ju faktiskt att jag fyllde 18. Vilken frihet det har givit mig, vilken lycka. Det var mycket i skolan igen, men jag tänker inte lägga stor vikt vid det för det hände mer relevanta saker. Kortegen kom och gick och kvällen bidrog till mitt första ordentliga möte med min numera älskade Magnus. Inte kunde vi väl ana då... Jag och Frida spenderade en härlig helg på hotell i Göteborg. Det var mycket utgång och fest här, och fortfarande mycket funderingar.


Vi gjorde vår sista skoldag den 27 maj. Vi hade bal den 30 maj. Frida fyllde år och hade fest. Den natten åkte jag med Magnus hem för första gången, och jag önskade och hoppades. Vi hade entreprenörsavslutning och den bör nämnas lite om. Det var sorgligt. Jag har aldrig sett fram emot något så mycket som att sluta gymnasiet men jag har heller aldrig känt sådant vemod. Jag ville verkligen inte lämna en klass, en gemenskap som kommit att bli så bra. Men allt här i livet har sin stilla gång och så är det. Den 5 juni är en av de bästa dagarna jag har haft i mitt liv. Det var då vi sprang ut på trappan och sjöng att "allting som vi vill kan vi göra". Studenten var ett faktum. Jag fick stipendium och allting var på topp. Den 9 juni åkte jag och Frida tillbaka till USA för att hälsa på min älskade amerikanska familj. Vi bodde i Santa Rosa och hade the time of our lives i två veckor och sedan gjorde vi Hollywood. Åh, vilken härlig resa det var! Dagen efter att vi kom hem blev jag störtkär i Magnus. Vi dejtade, lärde känna varandra och jag insåg att här har jag nog min soulmate. Det var så enkelt, så självklart. 2 juli var som att hitta hem, en sista gång.


Jag, Frida & Pappa åkte till Tyskland, jag & tjejerna var på Winnerbäck och jag jobbade på Parker. September var en arbetslös månad för mig men vad gjorde det när jag hade Magnus vid min sida? Jag blev projektanställd på Parker igen i början av oktober genom Söder och jag och Moa hade roliga månader på godsmottagningen. Hösten verkligen flög förbi i ett svep och går nog till historien som min lyckligaste period någonsin. Allt tack vare världens bästa Magnus. 9 november som vi fruktat så länge kom på besök och tog med sig Magnus, Andreas, Joakim och Oscar till Asien. Jag har upplevt mycket svåra saker tidigare men det här var riktigt heartbreaking. Jag stod där på centralstationen och visste att dom skulle komma hem i maj igen och att jag och Magnus kommer klara detta galant men ändå gjorde det så ont. November släpade sig fram och hans frånvaro blir så tydlig här. Saknaden var och är enorm.


Det enda positiva vid den här tiden var att mina och Moas planer sedan daltorps-tiden besannades. Vi bokade vår resa som ska gå av stapeln den 17:e februari; Thailand, Bali & Australien på 10 veckor. De första två veckorna försöker vi möta upp med Magnus & Co. Men det blir mer om det i nästa års resumé! Den andra december möttes jag av 10 röda rosor när jag kom hem, och lågkonjunkturen var ett faktum då jag fick reda på att mitt arbete endast skulle vara till 19 december. Kevin gick och vann idol och jag började känna julstämning och längta efter julen. Halva EP05 gick och åt julbord på luciadagen och slutligen arbetade jag min sista dag på Parker. Kanske för gott, kanske inte.


Idag är det julafton. Hittills har den varit de andra julaftnar lik, precis så som jag vill ha julafton. Fast i år är det en sak som saknas, och det är min älskade som befinner sig på andra sidan jorden. Men de nära och kära gör dagen underbar ändå.


Jag kan nog ärligt säga att det här är det året i mitt liv då det hänt allra mest, av betydelse. Jag åkte till älskade USA, fyllde 18 år, gick på bal, tog studenten, släpptes ut i arbetslivet och sist men verkligen inte minst, jag träffade min stora kärlek. Mina underbara vänner har också fyllt mitt år med glädje; ni vet precis vilka ni är och vilken plats ni alltid kommer att ha.


Jag har ingen aning om vad som väntar mig år 2009, och det är alltid lika spännande. Man kan se tillbaka på förgående år och året dessförinnan och ångra, undra och glädjas. Men det man egentligen bara kan påverka är det som finns framför oss.


Gott nytt år tvåtusennio,



Sofia


santa claus won't make me happy

så fort man är lite deppig är det enda som behövs magnus.
så enkelt är det, och det är så jag alltid vill att det ska vara.


imorgon (idag för magnus) är det julafton. så här ser min dag ut:

08.30 - Åka till mamma från Aplared
09.00-11.00 Julklappsutdelning med mamma och tillhörande familjemedlemmar
11.00 - ca 12.30 - firande hos mormor med tjocka släkten 
13.00 - 16.00 Julmiddag hemma hos mamma
16.00-17.00 Åka till Aplared och hämta pappa
17-00-18.00 Kyrkan
18.30 --> julfirande i aplared med tillhörande familjemedlemmar
blir det som tidigare år blir alla nångång under kvällen lulliga och börjar
prata politik & spela kort in på småtimmarna..




GOD JUL!

shopping

tänkte bara visa en bild på hur det var när
jag var och julshoppade med pappa idag.

(det ska tilläggas att jag ville vara hjälpsam
och erbjöd mig att bära alla hans påsar)


som att hitta hem

helgen har varit till belåtenhet. känner ingen riktig press att hitta på massa kul,
eftersom jag har massa lediga dagar framför mig. imorgon blir det lunch med frida
och hjälpa pappa med julshopping. thaimat och shopping - kan det bli bättre?

jag har skrivit min årsreumé nu. ah, det känns bra. vilket år det har varit!
kan inte riktigt bestämma mig om jag ska lägga upp den här på bloggen
eller inte.
om ni vill läsa den får ni informera om detta så kanske den kommer upp,
eller så lägger jag upp den ändå. eller så gör jag inte det. äsch, vi får väl se.



aaah, min underbara. längtar efter dig.

att resumera 366 dagar

jag läste min årsresumé som jag skrev förra året; Mitt år tvåtusensju.
jag brukar summera, reflektera och gå vidare från det gånga året nån gång
efter julafton och innan nyår. anledningen att jag inte gör det efter nyårsafton
är för att jag vill kunna stå där och skåla in det nya året, minnas allt som hänt,
men sen efter tolvslaget kunna blicka framåt.

så idag tänkte jag börja summera mitt år tvåtusenåtta. kanske gör jag två
versioner; en att lägga upp här och en att spara i dagboken. får väl se
hur privat den blir.

ikväll ska jag umgås med mig själv,
och göra sånt som jag vill göra.


/ S

slutet gott allting gott

parker-eran börjar lida mot sitt slut. kanske for ever, vem vet? varje sommar sedan åttan (tror jag) har jag sommarjobbat på parker, och även på alla lov har jag hoppat in. efter studenten jobbade jag där, var ledig en månad, och började sedan som projketanställd där. men imorgon är det over, finish, slut. kanske kommer jag aldrig tillbaka dit. eller så gör jag det. pappa trodde väl inte han skulle vara ett med parker så som han är idag heller. hehe. på ett sätt ska det bli skönt. få bryta sig loss och få hitta nått eget. samtidigt har jag alltid trivts på parker, och jag gillar att man kan jobba hårt där och tjäna bra pengar. men nån gång måste man väl gå vidare..

pratade med magnus igår i tele i två timmar. det var ett härligt samtal på alla sätt. och varje dag blir jag mer säker, mer kär och längtar mer, saknar mer och älskar mer. he's my sunshine. han har på något sätt lyckats (genom mamma ingela) levererat julklappar till mig. men darling, jag lovar, jag har inte för höga förväntningar :)

imorgon ska jag & frados vara barnvakter åt våra små änglar.
det blir klä granen, baka pepparkakor, laga tacos och mysa.

härligt.


DAGENS NOSTALGI: jag & moa är sista kvar i hela havet stormar på min &
angies födelsedagsfest. ni ser ju klart & tydligt på bilden hur moa håller på
att vinna på fusk. dra bak stolen när hon ser att jag är på väg att sätta mig.
sure, är det så vi ska ha det så! ;)



/S

all I want for christmas

ja, vad har hänt sen sist?

julbordet med älskade (halva) EP05 var härligt. kvällen blev inte rikigt som tänkt,
men vad gör det? det är ju de spontana grejjerna man minns. som att gå hem
och vila efter ett julbord, dra till trägårn, vända, sov lite, sen ta bussen hem.
typ sånna grejjer.

sista veckan på parker har påbörjats. blandade känslor.
+ = sköööönt. - = aaaah, no money.
men det löser sig! det gör det alltid.

idag var jag, maria, emelie, linnea och madde ute på roadtrip
(ner till stan, runt där lite, till hulta och tillbaka). det var trevligt värre!
skönt att hitta på något, och med trevligt sällskap blir det ju inte värre direkt :)


I don't want a lot for Christmas
This is all I'm asking for
I just want to see my baby
Standing right outside my door
Baby all I want for Christmas is you






:)

idag har jag umgåtts med pappa. vi har övningskört, handlat osv. skoj!

ikväll blir det julbord med så många som möjligt från ep05.
det blir skoj. även om jag egentligen inte gillar julmat.
men jag gör det för det trevliga sällskapets skull.
kärlek till ep05.


and I found this boy

usch, jag känner mig verkligen inte på bra humör nu.
och kanske ska jag bespara er massa negativ energi
från en trött och irriterad Sofia. ja, det är nog bäst så.


(magnus, vad tänker du på när du läser rubriken?
jag vet inte varför men jag tänker på ett sofia-ryck)


born to be cheap

och dagarna flyger förbi, på något konstigt sätt.
jag tror att det beror på att jag har något att se fram emot,
något att fokusera tankarna på när man börjar sakna.
februari, det är inte långt bort. det är verkligen inte det.
inte maj heller för den delen. inte thailand/bali/australien heller.



en bra dag

för någon annan kunde min dag ha varit världens tråkigaste. men jag gillar lugna dagar. dagar då det inte händer så mycket och man kan göra precis vad man känner för. vaknade ganska sent, läste länge, åt frukost, övningskörde (som mamma sa; om det här hade varit din uppkörning hade du klarat den!), åkte till gymmet med frida, åt mat, packade och nu sitter jag bara här och tar det väldigt lugnt. skönt. enligt mig.

DAGENS NOSTALGIBILD: en långhårig & blond sofia i våras. med lugg.
kanske saknar jag min lugg ibland. här är jag och frida ute på en vårpromenix.


aldrig förr, har det känts så här

jag & moa har ikväll haft ett givande planeringsmöte,
och nu vill jag ha 17:e februari mer än någonsin.
moa, vi kommer ha så himla skoj.
jag är glad att vi var spontana och att vi verkligen ska göra detta.

och det var väldigt skönt att prata med magnus innan.
vi är så kloka, han och jag. egentligen har vi ingen
aning om vad vi vill göra med våra liv (än)
men en sak är säker; vi ska sitta där på hemmet
tillsammans när vi är gamla.

det är vad vi hoppas på idag i alla fall. älskling, du är bäst.


dagens nostalgibild:
(jag och frida ska åka och shoppa en dag i april, jag ska posa framför CEY
bilen och får akut kramp. AJ)


robin, alice eller kevin

jag tycker det är riktigt tråkigt att det så länge "stått klart" att det är Kevin och nån mer som ska till final. Hallå, det är faktiskt tre kvar än så länge. när andreas upprepar "this contest is OVER" när kevin sjungt klart, då tröttnar jag. det känns inte riktigt rättvist, och det känns inte som att alla har samma utgångslänge längre. juryn ger kevin ett försprång (genom att ge honom bra låtar i 'juryns val'...). Sen vet vi ju också sedan innan att det kan vara negativt för någon att få så mycket bra kritik. nu glömmer kanske alla att rösta på kevin, han är ju redan självklart till final! och så robin, som inte får en enda komplimang, honom måste vi ju rösta på nuuu! (jag skickade själv ett sms med ROBINB till 72400).

MEN, saken är ju den att jag vet hur det kommer bli. kevin kommer ju stå där i globen. och egentligen är det helt rätt, för kevin har en fantstisk röst. samtidigt hade det varit roligt att se robin & alice göra upp om idoltiteln, eftersom att det är just dom som utvecklats mest under detta halvår. idol ska väl föda stjärnor, inte sant?


going back


idag har jag tänkt endel på EP05. och att jag ibland kan sakna skolan lite.
herregud, inte alla prov och sånt trams. men själva stämningen. klassen.
att lära sig nytt. roliga lektioner. allt man gjorde utanför skolan, sånt man
liksom minns. och sista tiden, USA och efteråt. då var klassen som världens
bästa familj och allting bara klaffade. studenten & balen, jesus så festligt.
ja, det är en tid att plocka fram ibland och minnas.






dagens nostalgibild blir jag & daniel på balen. för att det var en härlig dag,
och att jag bara ett par dagar senare sov hos magnus för första gången :)





/ S

sometimes I really wish I did

det börjar bli segt på jobbet nu, verkligen. det märks så tydligt att vi är djupt inne i en lågkonjunktur. det kommer mindre gods = det blir mindre för mig att göra. kiligt. jag har hellre för mycket att göra. nu får man hitta annat att sysselsätta sig med (tills den 19:e då jag slutar..)

idag hämtade jag min ryggsäck som jag köpte på tradera. jag är super nöjd. den är så fin och såå stor. 100 liter för fasen. sedan åkte jag också till närbutiken och hämtade ett paket som innehöll ett stycke mobilt bredband. så det ska jag testa nu i 30 dagar och sedan tänker jag skicka tillbaka det. har ingen lust att belata för det, när jag ändå har tillgång till internet med min bärbara. men what the, gratis är väl gott! :)

idag ringde magnus. härligt att höra hans röst och få veta att han lever.
min älskade. min underbara. förresten, läs hans resdagbok!
han skriver riktigt bra reseskildringar. "magnuslannehed" på resdagboken.se .






föresten, så vill jag gärna ha 17 februari nu.


10 tusen röda rosor

min magnus är bäst i hela världen.
från andra sidan jordklotet har han
överraskat mig på vår 5 månaders
dag. han är helt otrolig.
jag älskar honom helt galet mycket.


RSS 2.0